Urinesteen en urinesteenaanslag zijn te vergelijken met kalk en kalkaanslag.

In huis kan urinesteen aanslag veroorzaken in de toiletten. Dat openbaart zich als eerste als een bruine of gele waas onderin de toiletpot, onder het waterpeil, die u met een toiletborstel en een normaal schoonmaakmiddel moeilijk of niet weg krijgt.

Als de urinesteen zich ophoopt is dat te zien als een donkerbruine of bruine ‘koek’ onderin de pot. U bent dat vast wel eens tegengekomen als u onderweg eens gebruik moest maken van een openbaar toilet. Die bruine aanslag is dus géén roest en ook geen ontlasting zoals sommige mensen denken, maar aangekoekte urinesteen.

De vergissing is overigens heel begrijpelijk, de bruine aanslag in de wc pot is gewoon geen fris gezicht. Zeker niet op plekken waar de toiletten er representatief uit horen te zien zoals in restaurants en op hotelkamers, maar ook in ziekenhuizen en in sportcentra waar hoge verwachtingen aan hygiëne worden gesteld.

Bovendien vormen urinesteen en kalkaanslag een ideale voedingsbodem voor allerlei bacteriën. Die kunnen zich makkelijk hechten aan het  onregelmatige oppervlak van de aanslag en zij vermeerderen zich snel. Urinesteen in toiletten is dus niet alleen een vies gezicht, het is ook echt vies!

De bruine of gele aanslag van urinesteen onderin uw toiletpot kunt u met eigen ogen zien. U wilt er vanaf om ‘cosmetische’ redenen en vanwege de hygiëne. Het werkelijke probleem speelt zich echter af in de afvoerleiding van het toilet, daar waar u het niet kunt zien.

Het is niet zo moeilijk te begrijpen dat er zich in de afvoer ook urinesteen heeft opgehoopt, ook al ziet u in het toilet of in het urinoir helemaal geen urinesteen of kalkaanslag, dan nog kan de leiding gevaarlijk dicht zitten.

Onze Cee-Bee Cleaning Professionele Urinesteen verwijderaar en onze Cee-Bee Cleaning Toiletreiniger zijn speciaal ontworpen om op een veilige manier kalk en urinesteen te verwijderen zonder schade toe te brengen aan onderliggende materialen. Cee-Bee Cleaning producten voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld in de luchtvaartindustrie.